فهرست مطالب

نشریه طب کار
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 8، پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد جواد زارع سخویدی، ابوالفضل برخورداری، مریم صالحی، شکوفه بهداد، محمدحسین فلاح زاده صفحات 1-9
    مقدمه
    پرسنل اتاق عمل به صورت اجتناب ناپذیری در معرض استنشاق گازهای هوشبر از جمله ایزوفلوران هستند. تماس مزمن با این ترکیبات خطر سقط جنین خودبخودی و ناهنجاری های مادرزادی را افزایش می دهد. در این پژوهش میزان تماس با گاز ایزوفلوران در هوای اتاق عمل و منطقه تنفسی پرسنل اتاق عمل تعیین گردید.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی غلظت ایزوفلوران در نواحی دور و نزدیک در اتاق عمل گوش و حلق و بینی بیمارستان شهید صدوقی یزد با روش OSHA103 و با استفاده از ذغال فعال نمونه برداری و با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی با دتکتور یونیزاسیون شعله ای(GC/FID) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین غلظت گاز ایزوفلوران حاصل از نمونه های گرفته شده mg/m307/4±06/4، حداکثر آن mg/m3597/19 و حداقل آن mg/m3122/0 است. میزان آلودگی در محیط تنفسی پرسنل اتاق عمل در 9/47% از نمونه های گرفته شده در ناحیه نزدیک، 3/33% در ناحیه دور و 6/40% از کل نمونه های گرفته شده، بالاتر از غلظت مجاز پیشنهادی انستیتو ملی ایمنی و بهداشت حرفه ای آمریکا بود. گرچه از نظر آماری بین غلظت اندازه گیری شده در ناحیه دور و نزدیک، نتایج تفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    میزان آلودگی با گاز هوشبر ایزوفلوران در اتاق عمل مورد مطالعه بالا می باشد از طرفی نرخ تولید آلودگی نشان داد که نرخ تولیدآلاینده در روزهای مختلف با توجه به نوع جراحی می تواند تا 17 برابر متفاوت باشد. بنابراین اقدامات کنترلی از جمله تعبیه سیستم تهویه هوا و پاکسازی مناسب و استاندارد در اتاق و پایش دوره ای عملکرد آنها ضروری است.
    کلیدواژگان: ایزوفلوران، اتاق عمل، نمونه برداری هوا، ارزیابی تماس
  • خسرو صادق نیت حقیقی، شیما خزایی، امید امینیان، پیام مومنی صفحات 10-16
    مقدمه
    اختلال خواب در خلبانان به دلیل تاثیر عوارض ناشی از آن بر روی ایمنی پرواز و سلامت کادر پروازی و مسافران از اهمیت بالایی برخوردار است. این پژوهش به منظور بررسی اختلالات خواب در خلبانان و کادر غیر پروازی شرکت های هواپیمایی خصوصی ایران و عوامل موثر بر این اختلالات صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی و بر روی 250 پرسنل کادر زمینی و 250 نفر کادر پروازی سازمان هواپیمایی خصوصی که به صورت تصادفی انتخاب شده اند انجام شده است. از تمام شرکت کنندگان خواسته شد تا دو پرسشنامه استاندارد (Insomnia Severity Index) ISIو (Epworth Sleepiness Scale) ESS را تکمیل نمایند. کسب نمره کوچکتر از 10 برای پرسشنامه ESS به عنوان معیار خواب آلودگی مفرط روزانه و کسب نمره کوچکتر و مساوی 8 برای پرسشنامه ISIبه عنوان بی خوابی در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    شیوع بی خوابی در کادر زمینی 60% (150 نفر) و در کادر پروازی 66% (166 نفر) بوده و شیوع خواب آلودگی در کادر زمینی 27% (69 نفر) و در کادر پروازی 24% (60 نفر) بوده است. در این مطالعه بین بی خوابی با دو متغیر سن بالای 50 سال و سابقه کاری بیشتر از 20 سال رابطه معنا داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه خواب آلودگی مفرط روزانه و همچنین بی خوابی به خصوص شکایت از مشکل در شروع خواب، بیداری مکرر حین خواب و بیدار شدن زود هنگام صبحگاهی از شکایات شایع در بین خلبانان بود.
    کلیدواژگان: اختلالات خواب، بی خوابی، کادر پروازی، خواب آلودگی
  • مصطفی برزیده، علیرضا چوبینه، سید حمیدرضا طباطبایی صفحات 17-27
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی ابعاد استرس شغلی و ارتباط آن با وضعیت سلامت عمومی در پرستاران شاغل در بیمارستان‎های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 385 نفر از پرستاران بیمارستان‎های دانشگاه علوم پزشکی شیراز که به روش نمونه‎گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند، شرکت نمودند. نسخه‎ فارسی پرسشنامه محتوای شغلی و پرسشنامه سلامت عمومی 28 سوالی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون آماری Mann-Whitney U و همچنین نرم افزار SPSS نسخه 5/11 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین (انحراف استاندارد) ابعاد آزادی تصمیم گیری (50/6) 15/58، نیازهای روانشناختی (14/5) 19/38، حمایت اجتماعی (67/3) 67/22، نیازهای فیزیکی (58/2) 03/16 و عدم امنیت شغلی (85/3) 74/7 بدست آمد. ابعاد آزادی تصمیم گیری یا کنترل و حمایت اجتماعی در پرستاران مورد مطالعه در سطح پایین و ابعاد نیازهای روان شناختی، نیازهای فیزیکی و عدم امنیت شغلی پرستاران مورد مطالعه در سطح بالا قرار داشتند. نتایج نشان دادند که میانگین (انحراف استاندارد) وضعیت سلامت عمومی (93/12) 34/28 است که بیش از نقطه برش تعیین شده (23) می باشد. میانگین امتیاز تمامی ابعاد استرس شغلی با وضعیت کلی سلامت عمومی از لحاظ آماری ارتباط معناداری داشت.
    نتیجه گیری: در اغلب پرستاران مورد مطالعه سطح استرس شغلی بالا بود. اکثر آنها در وضعیت مشکوک به اختلال در سلامت عمومی بودند. هرگونه برنامه مداخله ای جهت پیشگیری از بروز اختلالات در وضعیت سلامت عمومی در پرستاران می بایست بر کاهش عدم امنیت شغلی و افزایش آزادی تصمیم گیری (کنترل) و حمایت اجتماعی (از طرف همکاران و سرپرستان) متمرکز شود.
    کلیدواژگان: پرستار، پرسشنامه محتوای شغلی، ابعاد استرس شغلی، سلامت عمومی، ایران
  • رستم گلمحمدی، حسین امجد سردرودی، علی درمحمدی، سعید موسوی صفحات 28-33
    مقدمه
    حدود 16% از افت شنوایی، مربوط به مواجهه با صدای محیط های کاری می باشد با توجه به این مطلب هدف این مقاله، بررسی ارتباط مواجهه با صدا و میزان افت شنوایی و تدوین یک مدل رگرسیونی برای آن بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1388 بر روی 1062 کارگر شرکت ساخت و تولید کارخانه تراکتورسازی تبریز انجام گردید. مواجهه با صدای معادل بیش از 85 دسی بل به عنوان عامل مواجهه و افت شنوایی به عنوان پیامد مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مربوط به سن، سابقه کار، مدت زمان کار روزانه در محیط های پر صدا و میزان افت شنوایی کارگران که در دوره مطالعه رخ داده بود از پرونده کارگران استخراج و در چک لیست جمع آوری داده ها ثبت گردید سپس برای ارتباط آنها یک مدل رگرسیونی ارائه گردید.
    یافته ها
    از مجموع 1062 نفر کارگر تحت مطالعه، 392 نفر (9/36٪) با صدای معادل یا بیش از 85 دسی بل مواجهه داشتند (گروه مواجهه) و 670 نفر (1/63٪) با صدای کمتر از 85 دسی بل مواجهه داشتند (گروه غیرمواجهه) و میانگین افت شنوایی ناشی از صدا در همه کارگران 89/12 دسی بل بود. همچنین با افزایش سن، مواجهه با صدا و سابقه کار میزان افت شنوایی نیز افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه مبنی بر افزایش میزان افت شنوایی با افزایش مواجهه با تراز معادل صوت و افزایش سابقه کار، لزوم کنترل مواجهه و کنترل صدای محیط کار برای کاهش روند افت شنوایی کارگران مورد تاکید می باشد. برای صنعت مورد بررسی مدل رگرسیونی ارائه گردید که می تواند در پیش بینی کاهش شنوایی ناشی از صدا مورد استفاده قرار گیرد. کنترل صدا می تواند باعث کاهش هزینه های صرف شده جهت درمان و پرداخت غرامت برای کارگران آسیب دیده و بالتبع افزایش بازده کاری در کارگاه های تولیدی گردد.
    کلیدواژگان: صدا، مواجهه با صدا، افت شنوایی، افت شنوایی ناشی از صدا
  • محمدحسین مصدق، ابولفضل برخورداری، مهتا فولادی صفحات 34-40
    مقدمه
    بنزن، به عنوان یکی از ترکیبات آلی فرار در بسیاری از محیط های صنعتی بزرگ، کارگاه های کوچک، آزمایشگاه ها، بیمارستان ها و حتی در محیط های اداری و منزل وجود دارد که مواجهه با آن می تواند منجر به بروز عوارض متعددی از جمله سرطان گردد. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان کاهش بنزن موجود در هوا توسط گیاهان گلخانه ای دراسنا و عشقه می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه کارآزمایی آزمایشگاهی، در مجموع 6 گیاه 2 ساله دراسناDracaena deremensis)) و عشقه Hedera helix)) (از هر نوع 3 گیاه) تهیه و پس از آماده سازی و تطابق با شرایط محیطی(رطوبت نسبی، درجه حرارت و روشنایی) و درزگیری، مقدار 46 میکرولیتر بنزن به وسیله سرنگ هامیلتون به اتاقک تزریق گردید. سپس میزان غلظت بنزن در داخل محفظه در زمان و شرایط مختلف اندازه گیری و نمونه ها با روش میکرواستخراج از فاز جامد استخراج و با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی با دتکتور یونش شعله ای تجزیه و تعیین مقدار گردیدند.
    یافته ها
    یافته های مطالعه نشان داد که غلظت بنزن در اتاقک حاوی گیاه عشقه با گلدان پس از 24، 48، 72، 96 و 120 ساعت به ترتیب به میزان 12، 34، 50، 91 و 97 درصد نسبت به روز اول کاهش یافته است. همچنین غلظت بنزن در اتاقک حاوی گیاه دراسنای تنها در زمان های فوق به ترتیب به 18، 37، 94، 98 و 100 درصد نسبت به غلظت اولیه کاهش یافته بود. در حالی که غلظت بنزن در اتاقک حاوی گلدان و خاک به تنهایی پس از 2، 24، 48، 72، 96و 120 ساعت به ترتیب به 2، 21، 42، 55، 71 درصد نسبت به میزان اولیه کاهش یافته بود. میزان کاهش بنزن توسط دراسنا بیشتر از عشقه بود.
    نتیجه گیری
    دراسنا و عشقه به طور قابل توجهی بنزن را جذب نموده است بنابراین می توان با قرار دادن این گیاهان در آزمایشگاه ها، کارگاه های کوچک، منزل و محیط های مشابه حاوی بخارات بنزن، غلظت آنها را به طور قابل توجهی کاهش داد.
    کلیدواژگان: عشقه، دراسنا، بنزن، میکرو استخراج فاز جامد، آلودگی هوا
  • علیرضا دهدشتی، ناهید صحرانورد، روح الله رستمی، عبدالله برخورداری، زهره بنایی ریزی صفحات 41-51
    مقدمه
    انتشار بیوآئروسولها در هوای بخش های مختلف بیمارستانی عامل زیان آور مهمی برای سلامتی محسوب شده و در ایجاد عفونت های بیمارستانی نقش عمده ای را ایفا می نمایند. در مطالعه حاضر نوع و تراکم میکروارگانیسم های معلق شامل اسپورهای قارچی و باکتری، شاخص استافیلوکوک در هوای بخش های مختلف بیمارستانی بررسی شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده که در سال 1390 و در بیمارستان های شهر دامغان که دو بیمارستان بود انجام شده است. نمونه های هوا با روش دینامیک و با استفاده از پمپ ویژه نمونه برداری از بیوآئروسول ها و محیط های کشت سابرو دکستروز آگار و Chapman Agar جمع آوری شده و سپس نوع و تراکم میکروارگانیسم ها با رنگ آمیزی و مشاهده زیر میکروسکوپ تشخیص و با شمارش کلنی ها بر حسب CFU/m3 گزارش شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که به طور متوسط بخش جراحی در بیمارستان برادران رضایی و اتاق لیبر در بیمارستان 11محرم دارای بیشترین بار آلودگی قارچی و بخش مراقبت های ویژه و رادیولوژی در بیمارستان برادران رضایی و اتاق معاینه در بیمارستان 11محرم دارای کمترین میزان بار آلودگی بود. در بخش اطفال بیمارستان برادران رضایی از نظر آلودگی باکتریایی (باکتری استافیلوکوک)، دارای بیشترین بار آلودگی و بخش سونوگرافی و همچنین آشپزخانه دارای کمترین بار آلودگی بودند. همچنین بیشترین نوع قارچ هایی که در محیط های بیمارستانی پراکنده اند از گونه های آسپرژیلوس و پنیسیلیوم می باشند.
    نتیجه گیری
    تراکم بیوآئروسول ها در بخش های مختلف بیمارستانها متفاوت ولی نوع میکروارگانیسم های پراکنده در محیط بیمارستان مشابه می باشند، در نتیجه امکان مواجهه شغلی برای افراد شاغل در بیمارستان وجود دارد.
    کلیدواژگان: بیوآئروسول ها، باکتری، قارچ، نمونه برداری هوا، بیمارستان
  • غلامحسین حلوانی، مهرزاد ابراهیم زاده، راضیه نبی میبدی، فرشاد فروغی نسب صفحات 52-61
    مقدمه
    با افزایش روزافزون کار در معادن زیرزمینی و خطرات ویژه این گونه معادن، استقرار یک نظام هماهنگ ایمنی به منظور پیشگیری از وقوع خطرات و حوادث احتمالی از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا در این مطالعه به بررسی و تجزیه و تحلیل آماری حوادث در یکی از معادن اورانیوم منطقه مرکزی کشور ایران پرداخته شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، حوادث ثبت شده در پرونده های پرسنلی و گزارش حوادث رخداده در طی سال های 85 الی 89 در یکی از معادن منطقه مرکزی کشور مورد بررسی قرار گرفته و ارتباط بین حوادث با علل و محل وقوع حادثه، نوع صدمات و عضوهای آسیب دیده، سابقه کار کارگران، گروه سنی افراد، روزهای هفته، ماه های سال و شیفت های کاری آنها مشخص گردید، سپس توسط نرم افزار 16SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد حادثه دیده 51/4±33/27 و سابقه کار بین 3-1 سال بود، بیشترین نوع حادثه سقوط اشیاء (85/24 درصد) و برخورد با جسم متحرک (9/20 درصد) و شایع ترین علت حوادث عدم توجه به تدابیر کنترلی محیط کار و بی احتیاطی بود، همچنین بیشترین پیامد حوادث شامل کوفتگی و ضرب دیدگی (2/32درصد) و بعد از آن شکستگی (6/22درصد) بود.
    نتیجه گیری
    شاخص های تکرار، شدت و شیوع حادثه در سال 89 به دلیل توسعه عملیات معدنی و مواجهه بیشتر کارگران با خطرات موجود بالاترین مقدار را داشته است، لذا پیاده سازی یک سیستم ایمنی و آموزش پرسنل جهت آشنایی با قوانین ایمنی به منظور پیشگیری از حوادث و بهبود فرهنگ ایمنی و کاهش هزینه های حادثه امری ضروری است.
    کلیدواژگان: حوادث، فرهنگ ایمنی، معدن زیرزمینی، شاخص کمی ایمنی
  • حسین ابراهیمی مقدم، فاطمه پوراحمد * صفحات 62-72
    مقدمه

    فرسودگی شغلی از جمله عوارض مربوط به کار است که این سندرم زمینه ساز آسیب‎های فیزیکی و روانی شده و ممکن است موجب کاهش علاقه به انجام کار و در نتیجه افت کارآیی گردد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ابرازگری هیجانی و خودکارآمدی با فرسودگی شغلی انجام شده است.

    روش بررسی

    این پژوهش به روش مقطعی در سال1390، بر روی 200 نفر از کارمندان شهرداری شهرستان شهریار که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده بودند انجام گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه‎ فرسودگی شغلی Maslach، پرسشنامه ابرازگری هیجانی & Emmons King (1990) و پرسشنامه خودکارآمدی عمومی Schere (1982) استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه و توسط نرم افزار SPSS15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد بین ابرازگری هیجانی و مسخ شخصیت همبستگی منفی و معنی‎دار وجود دارد(05/0P<)، اما همبستگی بین ابرازگری هیجانی و کفایت شخصی مثبت و معنادار بود(05/0P<). خودکارآمدی با خستگی هیجانی و مسخ شخصیت رابطه منفی و معنادار داشت(01/0P<) اما رابطه کفایت شخصی و خودکارآمدی مثبت و معنادار بود(01/0P<). بین جنسیت و مسخ شخصیت نیز یک همبستگی مثبت و معنادار وجود داشت(05/0P<) ولیکن رابطه جنسیت و احساس موفقیت فردی منفی و معنی‎دار بود(05/0P<). همچنین بین سن و موفقیت فردی رابطه‎ مثبت و معنی‎دار به دست آمد(01/0P<).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می‎دهد متغیرهای ابرازگری هیجانی و خودکارآمدی، پیش بین‎های خوبی برای فرسودگی شغلی هستند.

    کلیدواژگان: ابرازگری هیجانی، خودکارآمدی، فرسودگی شغلی
|
  • Mj Zare Sakhvidi, A. Barkhordari, M. Salehi, Sh Behdad, Mh Fallahzade Pages 1-9
    Background
    The Operation room personnel are exposed to anesthestic gases such as Isoflurane. The Chronic exposure to such substances will increase the risk of abortion as well as congenital malformations. In this research، we have determined the amount of exposure to isoflurane gas in operation room air and the breathing zone of operation room personnel.
    Methods
    An analytical cross sectional study was done on the concentration of isoflurane in far & near zones in ear، throat and nose operation room of a hospital with OSHA103 method using charcoal tube and analyzed by gas chromatography devices with flame ionization detector (GC/FID).
    Results
    The average concentration of isoflurane gas was 4. 059±4. 073 mg/m3، Its maximum was19. 597 mg/m3، its minimum was 0. 122 mg/m3. The result showed that in 47. 9% of the samples in near area، 33. 3% in far area and 40. 6% of the total samples، the amount of contamination in breathing zone of operation room personnel was higher than the allowed concentration as proposed in national institute of safety and health The results showed that there are not differences between the measured concentration in far & near areas.
    Conclusion
    Contamination of isoflurane anesthetic gas is high in studied operating room. On the other hand the study showed that depending on the type of surgery، the generation rate of contamination in different days can be varied up to 17 times. So control measurement such as setting of air conditioning system and appropriate and standard cleaning in room and periodic monitoring of them is essential.
    Keywords: Isoflurane, peration room, air sampling, exposure assessment
  • Kh Sadeghniiat Haghighi, Sh Khazaee, O. Aminian, P. Momeni Pages 10-16
    Background
    Sleep disorders in pilots due to its impact on the flight safety and the flight staff and passenger’s health are important. This study evaluates the frequency of sleep disorders in pilots by standard questionnaires and comparison with ground staff.
    Methods
    This was a cross–sectional study on flight crew and other workers of private flight airline. The cases were selected randomly. All participants were asked to fill 2 standard questionnaires: ISI (Insomnia Severity Index) and ESS (Epworth Sleepiness Scale). Excessive daytime sleepiness and insomnia were considered by ESS>10 and ISI>8، respectively.
    Results
    The frequency of insomnia and sleepiness in flight crew was 66% and 24%، respectively comparing 60% and 27% in other workers.
    Conclusion
    It is proved in this study that the excessive day time sleepiness has high frequency in the pilots and also insomnia is the most complication in this group.
    Keywords: sleep disorder, insomnia, flight crew, excessive day time sleepiness
  • M. Barzideh, A. Choobineh, Sh Tabatabaei Pages 17-27
    Background
    There is little data available on job stress dimensions and their relationship to general health status among Iranian nurses. The aims of this study were investigating job stress dimensions and examining their relationship to general health status among nurses working in the hospitals of Shiraz University of Medical Sciences (SUMS).
    Methods
    In this cross-sectional study، 385 randomly selected nurses of SUMS were assessed. The Persian version of Job Content Questionnaire (P-JCQ)، the Persian version of General Health Questionnaire (GHQ-28) and demographic questionnaires were used for data collection. Using SPSS (version 11. 5) software، descriptive statistics and Mann-Whitney U test were applied for data analysis.
    Results
    The means (SD) of decision latitude، psychological job demands، social support، physical job demands and job insecurity were found to be 58. 15 (6. 50)، 38. 19 (5. 14)، 22. 67 (3. 67)، 16. 03 (2. 58) and 7. 74 (3. 85)، respectively. The results revealed that decision latitude and social support dimensions had low levels، but psychological and physical job demands as well as job insecurity dimensions had high levels among the study subjects. The mean (SD) total score of GHQ-28 was found to be 28. 34 (12. 93) which was higher than the cut-off point value of 23. Based on the results of GHQ-28، 35. 3% and 64. 7% of the nurses were categorized as healthy and suspected health disorders groups، respectively. The mean score of all job stress dimensions had significant relationship with general health status.
    Conclusion
    In the majority of cases، subjects were exposed to high levels of job stress. Most of nurses were suspected to suffer from some kind of health disorders. Based on the results، any interventional program for health disorders prevention should focus on reducing job insecurity as well as increasing decision latitudes (control) and social support (from both co-workers and supervisors) among nurses.
    Keywords: Nurses, P, JCQ, Job stress dimensions, General health, Iran
  • R. Golmohammadi, H. Amjad Sardrudi, A. Dormohammadi, S. Musavi Pages 28-33
    Background
    Noise Induced Hearing Loss (NIHL) is one of the most common occupational diseases in the world. About 16% of hearing loss is associated with noise exposure in the workplaces. The aim of this research was investigation of the relationship between noise exposure and hearing loss.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2010 on1062 workers in Tabriz Tractor Manufacturing Plant. In this study، the equivalent sound level (Leq) more than 85dB (A) was considered as exposure and hearing loss as outcome. A checklist of items was used in order to extract data from the workers'' medical records which included age، work experience، duration of daily work in a noisy environment and hearing loss. Based on the results، a regression model was suggested.
    Results
    Total of 1062 workers under study، including 392 workers (36. 9%) were exposed to equivalent sound level equal or more than 85dB (A) (exposed group) and 670 workers (63. 1%) to less than 85dB (A) (non exposure group). Results showed that the hearing loss increased by age، noise exposure and work experience.
    Conclusion
    Based on the results، it is suggested to control noise exposure for studied workers and apply noise control mechanisms for reducing hearing loss، increase work efficiency and reduce cure costs. Suggested regression model can be used for prediction of NIHL in that workplace for care of hearing loss of studied workers.
    Keywords: Noise, Noise exposure, Hearing loss, NIHL
  • Mh Mosadegh, A. Barkhordari, M. Fooladi Pages 34-40
    Background
    Benzene، as a carcinogen، is a volatile substance emitted in many workplaces including large plants، small factories، laboratories، hospitals، offices، and even homes. To assess the ability of Dracaena deremensis and Hedera helix plants for removing benzene، this study was conducted.
    Methods
    In a laboratory trial study،6 two-year old plants were exposed to 46 microliter of benzene in a sealed chamber. The concentration of benzene was measured using solid phase micro extracion (SPME) method and GC -FID.
    Results
    The concentration of benzene decreased to 12، 34، 50، 91and 97% by Hedera helix plant after 24،48،72،96 and 120 hr، respectively. Also the concentration of benzene decreased to 18، 37، 94، 98 and 100% in 24،48،72،96 and 120 hr، respectively. The ability of Dracaena deremensis for removing benzene was higher than Hedera helix in the same conditions. For soil our results show that the concentration of benzene decreased to 2، 21، 42، 55 and 71%.
    Conclusion
    The present study indicates that Dracaena deremensis and Hedera helix are useful plants for removing benzene and improving indoor air quality in the small workplaces، laboratories and even houses.
    Keywords: Hedera helix, Dracaena, Benzene, Solid phase micro extraction, air pollution
  • A. Dehdashti, N. Sahranavard, R. Rostami, A. Barkhordari, Z. Banayi Pages 41-51
    Background
    Bioaerosol spreading in different parts of hospitals are known as hazardous factors for health، which play a major role in hospital infection. The object of this study was to investigate the possibility of microorganisms in the air، including fungal spores and bacteria in the air of different parts of hospitals.
    Methods
    This was a cross-sectional study carried out in 1390. Air samples were collected using bioaerosol sampling pumps and Sabro dextrose agar and Chapman agar plates. Bioaerosols were counted as the number of colonies per cubic meter of air. Finally، the types of microorganisms were detected using a microscope.
    Results
    The results of the present study showed that the surgical ward at Rezai hospital and labour room of the 11th of Muharram hospital had the highest concentrations of fungal contamination. Intensive care unit (ICU) and radiology wards at Rezai Hospital as well as the examination room in the 11th of Muharram hospital had the lowest concentration of contamination. In addition، the highest concentration of staphylococcus was seen in pediatric wards at Rezai hospital. The lowest pollution contamination concentration was observed in ultrasonagraphy and kitchen. The results showed that aspergillus and penicillium species were the most frequent types of fungi in hospital environment.
    Conclusion
    In this study، bioaerosol concentrations in different parts of the hospitals were different while the types of microorganisms dispersed at hospital environment were similar، thus there is the possibility of occupational exposure for workers in different parts of hospital.
    Keywords: bioaerosol, bacteria, fungi, air sampling, Damghan hospital
  • Gh Halvani, M. Ebrahimzadeh, R. Nabi Meybodi, F. Forooghi Nasab Pages 52-61
    Background
    With increasing activities in underground mines and special risks of such mines، establishment of a coordinated and systematic safety system is important. Prediction of occupational accidents to prevent their occurrence is very important.
    Methods
    In this cross-sectional study، the accidents occurred during 2006 to 2010 in one of the mines of central region of Iran were studied، and the relationship between the causes of accidents and its location، type of injury and injured organs، work experience، age groups، time of accident and work shifts were determined. Data were analyzed by SPSS 16.
    Results
    Mean age of the subjects with accidents was 27. 33±4. 51 years and their work experience was between 1-3 years، the most frequent accident type included falling objects (24. 85%) and contact with moving objects (20. 9%). The most common cause of accidents was lack of control measures and the work environment and recklessness. Contusion and sprain (32. 2%) and fractures (22. 6%) were the most frequent outcome of events.
    Conclusion
    In the present study، indices of repetition severity and frequency of the incident in 2010 were the most frequent ones which is the development of mining operations and the hazards faced by workers. The implementation of safety systems and education of personnel about safety rules is essential in order to prevent accidents، improve safety culture and reduce accident costs.
    Keywords: accidents, safety culture, underground mines, safety index
  • H. Ebrahimi Moghadam, F. Poorahmad Pages 62-72
    Background

    Burnout as an occupational disorder may cause physical and psychological stresses، and lead to decreased staff interest and work efficacy. This study was designed to assess the relationship between emotional expressiveness، self efficacy and burnout syndrome in Shahriar municipality employees in 2012.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on 200 employees of Shahriar municipality selected by cluster sampling. Three questionnaires were used to collect data including: Maslach Burnout Inventory (MBI)، King & Emmons Expressiveness Questionnaire and Scherer general self efficacy questionnaire. Data was analyzed using Pearson’s correlation and multiple regression analysis and SPSS15 software.

    Results

    Results showed a negative and significant correlation between emotional expressiveness and depersonalization (p<0. 05)، but the correlation between emotional expressiveness and personal accomplishment was positive and significant (p<0. 05). Self-efficacy had a negative significant relationship with emotional exhaustion and depersonalization (p<0. 01)، but the relationship between personal accomplishment and self-efficacy was positive and significant (p<0. 01). A positive significant relationship exists between gender and depersonalization (p<0. 05)، but the relationship between gender and personal accomplishment was significant and negative، also a positive correlation was observed between age and personal accomplishment (p<0. 01).

    Conclusion

    Emotional expressiveness and self -efficacy have a significant relationship with burnout.

    Keywords: emotional expressiveness, self –efficacy, burnout